Bramall Music Building Frieze

RCC 12

Peter Randall-Page has been commissioned by the University of Birmingham to design and create a new ceramic frieze for the Bramall Music Building in Chancellor’s Court. The frieze beneath the building’s parapets will be the finishing touch to the façade of the Bramall which was built in 2009, finally completing the semi-circle of Chancellors Court after nearly 100 years.

The abstract design of the frieze is fittingly derived from the visual interpretation of improvisation in jazz music. This offers a stylistic contrast to the current figurative friezes of the surrounding buildings representing scenes of engineering, industry and academic endeavour.

During the past 25 years Peter Randall-Page has gained an international reputation through his sculpture, drawings and prints. He has undertaken numerous large scale commissions, has exhibited widely and his work is held in public and private collections internationally.His sculpture can be seen in public spaces throughout the UK and his work is in the permanent collections of the Tate Gallery and the British Museum amongst others.

You can follow the exciting development of the frieze through the blog for behind the scenes updates and photographs as the project evolves.